Ma numesc Robert Spitzel si sunt proprietarul canisei Kazoku No Sorumeito – Akita Kennel, o canisa mica situata in Deva, un frumos orasel din inima Transilvaniei. Canisa Kazoku No Sorumeito a luat fiinta in anul 2014 si in acest moment este formata din 3 exemplare superbe din aceasta minunata rasa Akita Inu.

Dupa ani buni de asteptare, iata ca in anul 2013 a sosit momentul cand am hotarat ca trebuie sa am in sfarsit un prieten patruped… Insa acest moment a fost unul extrem de dificil deoarece trebuia sa gasesc exact acel prieten care sa ma inteleaga si pe care sa-l inteleg, mai exact imi doream o rasa cu un caracter extrem de puternic, o personalitate marcanta si un bun aparator. Intr-adevar a durat cateva luni insa surpriza a aparut…in sensul ca in nenumaratele mele cautari am aflat de aceasta interesanta rasa numita Akita Inu, am studiat intens tot ceea ce insemna Akita Inu, iar intr-un final am decis….prietenul meu patruped va fi un Akita Inu veritabil, astfel incat din acest moment am inceput cautarea unui crescator de buna credinta. Nu se punea problema cat de departe il voi gasi….doar sa gasesc exact ce imi doream. Poate destinul…..sau poate doar norocul meu a facut ca in scurt timp sa gasesc acest crescator care avea in cuib ultimul puiut disponibil…..si culmea foarte departe….chiar la Deva ! Nu am stat deloc pe ganduri si l-am contactat pe domnul doctor Bejan Daniel –proprietarul canisei Soul Storm Akita Kennel, care dupa o prima discutie mi-a spus ca ar mai fi un puiut disponibil insa trebuie sa se convinga ca eu imi doresc cu adevarat acest catel. Au mai urmat cateva discutii, a urmat o vizita la domnul doctor Bejan Daniel….vizita in urma careia am stiu ca acea minune pufoasa pe nume Akiyama este acel prieten pe care il asteptam demult. Astfel Akiyama dupa doar cateva saptamani a ajuns in casa mea, care din acel moment a devenit si casa lui. Au urmat zile minunate in care continuam sa ne descoperim unul pe celalalt, dar si o serie de intrebari pe care mi le puneam despre cresterea lui Akiyama,despre nevoile sale…..insa am primit negresit cele mai bune sfaturi de la cei mai buni crescatori de Akita Inu, si anume Bejan Daniel si Bejan Andreea carora le voi multumi toata viata pentru increderea pe care mi-au acordat-o atunci cand mi l-au incredintat pe minunatul Akiyama Soul Storm Akita Kennel.

Cand se apropia de varsta de 4 luni, cu sustinerea Andreei si a lui Dani am hotarat sa mergem cu Akiyama la Satu Mare unde avea loc o expozitie chinologica-un lucru nou atat pentru Akiyama cat si pentru mine, care nu stiam ce inseamna o astfel de expozitie, ce presupune sau ce premii si titluri se pot obtine. A fost o adevarata experienta, un weekend frumos in care am avut si rezultate bune si mai putin bune…..asa ca la inceput de drum, insa, toatea acestea ne-au motivat si acesta a fost momentul de pornire intr-o lunga excursie expozitionala. Acum la aproape 2 ani de la prima expozitie, Akiyama se mandreste cu o participare de exceptie la nu mai putin de 60 expozitii nationale, internationale, precum si o participare la campionatul mondial din Italia.

Iar pentru toate titlurile obtinute este si meritul prietenei lui Akiyama care l-a sustinut si l-a insotit in toate competitiile, Enya Mori No Kodomo care a ajuns in canisa mea in iunie 2014 ca un cadou pentru Akiyama-un cadou care urma sa-i devina prietena de zi cu zi si evident partenera de viata.

Impreuna au urmat un parcurs competitional astfel incat la acest moment amandoi sunt multi campioni internationali atat la clasa juniori cat si la clasa deschisa si intermediara. Mai mult decat atat Akiyama Soul Storm Akita Kennel a reusit performanta ca pana la varsta de 2 ani sa devina Campion Romania Cum Laudae, iar Enya Mori No Kodomo la varsta de 1.5 ani a ocupat locul 5 din 39 la clasa femele juniori la World Dog Show Milano 2015.

Incepand cu luna iunie a anului 2015 canisa Kazoku No Sorumeito s-a imbogatit cu un alt exemplar specatculos provenit de la una din cele mai mari canise de Akita Inu din Europa – Harukahana Go Shun’You Kensha – o catelusa in varsta de doar 2 luni, care in lunile imediat urmatoare a reusit performanta dupa performanta, devenind de mai multe ori Baby Best in Show, iar ulterior dupa implinirea varstei de 6 luni a cucerit titlul de Puppy Best in Show.

akita4Pana in acest moment aceste 3 superbe exemplare, acesti 3 superbi prieteni cu suflete imense si care ofera doar iubire neconditionata sunt membrii micutei canise Kazoku No Sorumeito…dar se pare ca incepand cu luna decembrie 2015…..vom avea si cativa membrii mai tineri 😉

Personal cred ca toti cateii din toate rasele merita un proprietar capabil sa-i inteleaga pe deplin si care sa le respecte nevoile lor. Cu atat mai mult la aceasta rasa magnifica Akita Inu, o rasa cu o psihologie extrem de complexa si un comportament foarte echilibrat. Pentru mine a fost, este si va fi intotdeauna un privilegiu sa detin exemplare ale acestei rase, exemplare foarte afectuoase cu stapanii si extrem de grijulii.

Femele

Akita Inu

Femele Akita Inu

Detalii

Masculi

Akita Inu

Masculi Akita Inu

Detalii

Cuiburi

Akita Inu

Cuiburi Akita Inu

Detalii

„Putem trai fara un caine , dar nu merita efortul”
Heinz Ruhmann
“Cainele este singura fiinta de pe pamant care te va iubi mai mult decat te iubesti tu insuti.”
Josh Billings